У здоровому тілі здоровий й дух.  Цей відомий вислів навряд чи  хтось буде заперечувати. Як зберегти здоров’я в сучасному світі? Які рецепти для зберігання та зміцнення здоров’я збереглися здавна? На ці та інші питання шукали відповіді вчителі біології Волик Г.П. та основ здоров’я Скоропадська С.О. разом із ліцеїстами ІІ  та ІІІ курсів.

Було проведено захід  “Українські рецепти здоров’я”, метою якого було формувати у ліцеїстів  ціннісне ставлення до себе, свого життя та здоров’я; спрямовувати учнів до свідомого вибору здорового способу життя, стійким та надійним фундаментом якого є народна мудрість, цілющі скарби землі  української та традиції рідного народу.  Пізнавальною була реклама національних страв.

Ліцеїсти 21 та 31 груп (Кулик А., Ткаченко Є, Печена Д., Солоденко О., Павловська О.,  Максакова А., Муренко О., Музика О.) вдало перевтілилися на  овочі та допомогли господині (Демченко Лілії) приготувати національну українську страву — борщ. А Беланчук Вадим розповів про харчування козаків. Наступною веселою сторінкою були жарти кумів-пасічників (Індиченко Артем та Кондратовець Гліб).

Цікавою та корисною була розповідь  про користь різних сортів меду лікаря-педіатра Ярмоли Надії Дмитрівни, яка  завершилася дегустацією меду. Всім запам’яталися яскраві виступи “Осені” (Грачова Катерина) та Шапокляк (Мацькевич Юлія). Закінчив  зустріч лікар Пігулкін (Вільховенко Дмитро) порадами “Як бути здоровим і счасливим”

Любіть життя!
Плекайте зелен-сад!
Із вдячністю беріть дари природи!
Працюйте на землі!
Творіть добро!
Знання черпайте із криниці мудрості народу!