Новий рік – особливий день, початок наступного року. Його святкують усі, незалежно від віросповідання та поглядів. Навіть ті, хто не вірить у Діда Мороза чи Санта Клауса все одно відзначають закінчення старого і початок Нового року. Це чи не єдине свято, яке об’єднує усіх жителів планети Земля. Це велике і прекрасне свято не обійшло стороною наш ліцей-інтернат фізичної культури і спорту», де з 13 по 20 грудня відбувся новорічний серпантин «Північний полюс – Україна».

В основу ідеї заходів покладена чарівна подорож Санти, що прямує з Північного полюсу до гостинної України. У рамках новорічного тижня ліцеїсти побували на імбирному чаюванні «Зимові прянощі», де смакували не лише чаєм з імбирем та лимоном і смачними пряниками, а й почули секрети приготування безалкогольного глінтвейну, пізнали його користь та скуштували на смак. Наші вихованці разом з вихователями вирушили на екскурсію до кінотеатру, щоб переглянути зимовий мультфільм «Холодне серце 2», відвідали майстер-клас з виготовлення новорічного декору «Фабрика Санти», стали активними учасниками вікторини «Карпатські говірки», круглого столу «Чарівна країна Буковель» і години спілкування «Історія Різдва» та взяли участь в організації і проведенні родинного свята для ліцеїстів другого курсу «За різдвяним столом». Для мешканців гуртожитку було організовано вечірку «Літо взимку», де ліцеїсти мали змогу разом із Сатна Клаусом заїхати на теплі Гавайські острови, скуштувати екзотичні фрукти, пограти у цікаві ігри, отримати солодкі призи та взяти участь у конкурсі-огляді на найкраще прикрашену кімнату.

Родзинкою тижня стало відкриття святкової фотозони, де була розміщена виставка стінних газет, а біля новорічної ялинки усіх зустрічали символ нового року – мишеня та помічник Санти –  добрий ельф, які розважали присутніх цікавими загадками та провели новорічну лотерею, переможці якої отримали солодкі призи.

На святі панувала дивовижна різдвяна атмосфера, а тепло дитячих посмішок зробило його дійсно незабутнім.

Стьопенко Ю.О., Манузіна І.В., вихователі