У рамках шевченківських днів у ліцеї відбувся ряд заходів.

З метою патріотичного виховання вчителем Смоляр Іриною Василівною було проведено захід «Т. Г. Шевченко — поет, митець, патріот.» Ліцеїсти 22 групи під час проведення заходу долучилися до дослідження творчості Т. Г. Шевченка — видатного сина України. Учні підготували матеріали про роль та значення Т. Шевченка в українському національно-визвольному русі та продемонстрували тематичні газети «Шевченко-поет», «Шевченко-митець», «Шевченко-патріот». Про Шевченка багато сказано, але його творчість і надалі продовжують досліджувати, оскільки феномен митця і досі не розкрито.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. Шевченко першим з українських літераторів піднявся на відкриту боротьбу з Російською імперією, з тоталітаризмом, утвердив політичний ідеал націонал-демократії. Шевченкові,як нікому зі світових письменників до нього, вдалося виразити багатий внутрішній світ простої людини. Він максимально наблизив авторську літературу до народу, який визнав його своїм поетом і речником. Шевченко зробив найбільше для утвердження української літературної мови.

Про велику і геніальну людину, дільність якої є величавою поемою, згустком трагедії мільйонів гноблених, про велетня світової культури йшла мова під час брейн-рингу «Безсмертна велич Тараса Шевченка», який було проведено в ліцеї 12 березня з нагоди відзначення роковин від дня народження Тараса Шевченка. Своїми знаннями про життя і творчість митця учасники заходу (ліцеїсти збірних команд І та ІІ курсів) вшанували пам’ять про нього. Під час брейн-рингу діти виконували різнопланові конкурсні завдання, демонструючи при цьому свої знання не тільки з української літератури, а й з математики, а також логічне мислення, вміння висловлювати та доводити свою думку. Ліцеїсти також декламували напам’ять улюблені поезії Т. Шевченка, демонстрували малюнки до творів поета. А по завершенню гри — привітання переможців: нагородження не лише аплодисментами вболівальників, а й смачними солодощами. Захід провели вчителі української мови та літератури Черненко Олена Володимирівна та Виноградова Світлана Анатоліївна.

Тарас Шевченко відомий у світі як поет, але не менш багатою і цікавою є його творчість як художника. Він проявив себе як живописець, офортист, майстер рисунка, акварелі, гравюри, пробував себе в скульптурі та різьбі. Образотворча спадщина Шевченка дуже велика: нині відомо близько 1200 портретів, пейзажів, історичних та жанрових композицій. Більшість картин і малюнків зберігається в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві, але чимало робіт художника знаходиться у Львівському Національному музеї імені А. Шептицького, у Росії та Казахстані. Ліцеїсти 1 курсу та вчитель Корнійчук Олена Сергіївна на уроці мистецтва організували та провели віртуальну екскурсію «Тарас Шевченко-художник».

Велич Кобзаря — у величі всієї України і в особистій долі кожного українця. Шевченко приходить до кожного з нас по-різному: у різному віці, за різних обставин. Кожен сам відкриває для себе Шевченка, який символізує душу українського народу і його гідність.