Зустрічайте нові експрес-уроки української. З нами вивчати мову легко й цікаво! Приєднуйтеся!

Напередодні Міжнародного дня рідної мови, який святкують у лютому, вчителем Корнійчук О.С. у кабінеті зарубіжної літератури  започатковано рубрику «Мовні смаколики». Мета експрес-уроків  – покращити знання рідної мови та об’єднати усіх, хто любить і шанує українське слово.

Українською, по-українськи чи по-українському? Мати чи матір – як правильно казати?  Будь ласка чи прошу – який варіант правильний? Добрий день чи доброго дня? На такі запитання ліцеїсти шукали і знаходили відповіді.

Разом  набагато легше удосконалити свої знання української мови, поліпшити стилістику усної й писемної форм та вивчити нові слова. Адже кожне нове слово — це відкриття, а новинки допомагають нам сягнути нових обріїв, вийти за звичні межі, адже щоразу наша мова стає багатшою та різноманітнішою: більше речень, більше словосполучень! Із кожним наступним відкриттям ми наближуємося до ідеалу, а відтак і самі стаємо кращими.  Недарма мову називають душею народу. Як і всяку душу, її треба вміти зберегти чистою і красивою. І вона, як і душа, тільки одна, одна для кожної нації. 

Дбаючи про чистоту мови ви поважаєте себе і своїх співрозмовників!          

                                     Корнійчук О.С., вчитель зарубіжної літератури