5 лютого 2019 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет простору для школярів.

У нашому ліцеї в рамках Дня безпечного Інтернету проведено низку заходів. 

4 лютого 2019 року для ліцеїстів ІІІ курсу проведено тренінгове заняття «Інтернет, який ми хочемо». Захід відбувся в рамках уроку інформатики і був проведений у формі тренінгу. Виконуючи нескладні інтерактивні вправи, ліцеїсти дізнавалися про Інтернет права та обов’язки, положення та умови, як здійснювати безпечний веб-серфінг, а також з’ясовували, чому слід протидіяти мові ненависті в Інтернеті.

4 лютого 2019 року педагоги ліцею долучилися до Всеукраїнського вебінару з Інтернет безпеки.

5 лютого 2019 року ліцеїсти ІІІ-ІV курсів приєдналися до онлайн-уроку на You Tube з нагоди Дня безпечного Інтернету, який проводили Програма Мережних академій Cisco, Кіберполіція України та компанія ERC за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет 5 лютого 2019 року адміністрація, викладачі та ліцеїсти приєдналися до всеукраїнської акції # STOP SEXтинг. В рамках цієї акції для ліцеїстів ІІ курсу було проведено урок на тему «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Урок пройшов у форматі діалогу з використанням відеоматеріалів.

6 лютого 2019 року відбувся веб-квест «Безпека в Інтернеті» для ліцеїстів І курсу. У формі гри підлітки дізналися про те, як залишатися в безпеці, використовуючи соціальні мережі, спробують дослідити позитивні та негативні наслідки користування Інтернетом, сформулюють та засвоять правила безпечної роботи в мережі. А також взяли участь у Всесвітньому конкурсі «Безпечний Інтернет», який проводить видавництво «На урок»

В Україні постійно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями. Тому ті заходи, які були організовані та проведені у ліцеї, щодо захисту дітей в мережі, залучили до діалогу з цієї проблематики ліцеїстів всіх курсів. Але і надалі робота по впровадженню засад Безпеки в Інтернеті залишається пріоритетною та актуальною в освітньому процесі ліцею.