З метою створення належних умов для реалізації змісту навчальних програм відповідно до концепції Нової української школи, виявлення кращих навчальних кабінетів, стимулювання зростання професійної культури педагогів, удосконалення їх педагогічної майстерності у січні 2019 року було проведено огляд-конкурс навчальних кабінетів ліцею, у якому взяли участь 7 кабінетів. У ході огляду-конкурсу вивчено відповідність навчальних кабінетів і класних кімнат Положенню про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженого наказами МОН України від 20.07.2004 року № 601, від 14.12.2012року №1423.

Для проведення конкурсу було затверджено журі та розроблені критерії визначення кращих навчальних кабінетів. Огляд показав, що належним чином збережена і постійно поповнюється  навчально-методична та навчально-матеріальна база. В навчальних кабінетах є стенди з державною символікою,  наукові посібники, фахові видання, систематизований роздатковий матеріал. Кабінети оснащені сучасною аудіо-, відео-, комп’ютерною технікою, мультимедійними засобами навчання , телевізорами. Усі навчальні кабінети естетично оформлені, гарно озеленені. В класних кімнатах проводяться уроки, гурткові, позакласні, факультативні та додаткові індивідуальні зайняття.

Встановлено, що навчально-методичне забезпечення більшості кабінетів дозволяє педагогам ефективно реалізувати вимоги нових навчальних програм щодо формування у молоді компетентностей  та організовувати освітньо-пізнавальну діяльність ліцеїстів на високому рівні.

Протягом 2018р. кабінет №1 поповнився інтерактивною дошкою та проектором, документ камерою, багатофункціональним пристроєм та комп’ютером, кабінет №2 – інтерактивною дошкою, принтером, сканером, електронним мікроскопом, відбулася заміна учнівських столів та стільців, кабінет №3 – мультимедійною технікою (проектор, ноутбук, екран), кабінет №4 обладнаний учительським  комп’ютером і підключений до мережі  Інтернет, кабінет №5 отримав метеостанцію ТFA, мобільну природничо-наукову лабораторію з мультисенсорним реєстратором даних для проведення експериментів з основних наукових дисциплін, в кабінеті №7 оновлено  комп’ютерну техніку та меблі, відбувається переоснащення кабінету №8.

Завідувачі навчальними кабінетами та вихователі дбають про збереження майна, чим забезпечується стабільне функціонування кабінетної системи ліцею. Кабінети відповідають вимогам шкільної гігієни, сприяють науковій організації праці вчителя, учнів, матеріальна база насичена, освітні матеріали класифіковані відповідно до вимог навчальних програм, доступні для використання, осучаснені, естетично оформлені. Кабінетна система сприяє повній реалізації компетентнісного підходу в організації освітнього процесу, дистанційного навчання учнів, що потребують додаткової допомоги педагогів.

Майже у всіх кабінетах функціонують куточки «Робота ради кабінету», «Актив групи», символіка навчальної групи, матеріали самоврядування.

На основі цього комісія визначила:

І місце –кабінет інформаційно – комунікаційних технологій (завідувачка кабінетом – вчитель Усова А.А., вихователь Федюк О.М.)

ІІ місце –кабінет інформатики (завідувачка кабінетом – вчитель Жихарєва Т.В., вихователь Стьопенко Ю.О.)

ІІІ місце –кабінет фізики (завідувач кабінетом – вчитель Гетьман В.Г., вихователь Манузіна І.В.)

Методист навчальної частини Олійник О.Б.