9 листопада ліцеїсти групи № 31 у супроводі вчителя української мови та літератури Черненко Олени Володимирівни і вихователя Мельник Тетяни Степанівни ходили у Білоцерківську бібліотеку – філіал №8. Відкрита трибуна «Я спілкуюся українською» – це захід, що підготували бібліотекарі з нагоди Дня української писемності та мови, у якому і взяли активну участь наші ліцеїсти.

На початку заходу учні разом із ведучою Зоєю Миколаївною здійснили екскурс у минуле, пригадали сторінки історії української мови, простежили розвиток писемності, збагатили свої знання про те, який величезний внесок зробив у розвиток української писемності та культури Нестор Літописець і за що його називали «батьком української історії». Розповідь ведучої ліцеїсти продовжили декламуванням поєзій про українську мову.


Згодом ліцеїсти мали змогу публічно висловити з відкритої трибуни свою позицію з актуальних питань сьогодення щодо статусу української мови на території України, сучасних мовних проблем та необхідності вивчення, популяризації, підняття рівня престижу нашої рідної мови.
Також бібліотекарі запропонували учасникам заходу взяти участь у мовних змаганнях та перевірити свої знання з української мови. Дві команди ліцеїстів змагалися між собою, виконуючи цікаві мовознавчі завдання. Результати гри довели, що ліцеїсти знають та шанують рідну мову. Переможці отримали нагороду – солодощі.

Захід був цікавим та змістовним. Дякуємо працівникам бібліотеки за гарно проведений час у День української писемності та мови!



Організувала захід та підготувала статтю вчитель української мови та літератури Черненко Олена Володимирівна.