Навесні, як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади, засвітять дивовижні свічки каштани, в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, а вся земля випромінюватиме нестримну жагу до життя, 8-9 травня ми святкуємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.

8 травня 2018 року в ліцеї відбувся загальноліцейський захід «Пам’ять вічно жива», присвячений пам’яті тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни. Під час заходу у виконанні ліцеїстів прозвучали пісні «Дев’яте травня», «Перемога, свята перемога» та вірші. Не обійшовся захід і без військового вальсу.  Усіх загиблих під час Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання.

Як символ пам’яті жертв Другої Світової війни з 2014 року Україна використовує червоний мак. Поруч з квіткою завжди звучить гасло: «Ніколи знову». Напередодні свята для вихованців ліцею було організовано та проведено майстер-клас  з виготовлення червоних маків.

Вічна слава загиблим героям і безмежна вдячність усім живим, хто своїми подвигами та самовідданою працею наближав довгоочікувану Перемогу  73  роки  тому та наближає її зараз на Сході України.

   День Перемоги!  Що він означає для мене?

          Болобосов Владислав:

– Якщо вдуматися, Перемога

 Означає для мене

 Моє вільне життя.

 Це щаслива сім’я,

 Мої друзі і з ними я.

Розумію, що свобода –

Це життя всього народу

В мирі, в злагоді,  в добрі.                         

       Свідро Вероніка:

– Для мене День Перемоги – пам’ять про тих, хто завоював для нас свободу і мирне життя. Хочеться, щоб в цьому житті все були щасливими, любили один одного, дружили. Нехай збуваються всі найкрасивіші мрії, а наша Батьківщина процвітає.