Родинне виховання розглядається як одна з головних ланок виховання підростаючого покоління. Щоб зробити родинне виховання дієвим, педагоги повинні надавати батькам необхідні психолого-педагогічні знання, а також знання про національні традиції виховання.

Вибір професійного шляху багато в чому визначає нашу долю. Від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить місце кожного серед людей, задоволеність роботою, фізичне та психічне здоров’я, радість та щастя…

З метою обговорити з батьками ІV курсу значну роль у професійному самовизначенні ліцеїстів, Федюк О.М. провела 26 квітня тренінгове заняття: «На порозі професійного вибору». Вихователь визначила міру відповідальності батьків за професійну орієнтацію дітей, показала шляхи ефективної допомоги батькам у професійному виборі.

Для батьків І курсу цього ж дня відбувся круглий стіл на тему: «Вікові проблеми підлітків та шляхи їх вирішення», під час якого вихователі ознайомили батьків з психологічними віковими особливостями підлітків, обговорили з батьками основні проблеми, з якими стикаються діти в підлітковому віці та допомогли визначити правильні методи виховання ліцеїстів.

Батьківські збори супроводжувалися цікавими мультимедійними презентаціями та змістовними порадами.

О.М. Федюк, О.В. Литвиненко