Немає теплішого вогнища за родинне. Батьки, діти, онуки – найрідніші між собою люди, з’єднані в сім’ю Божою волею. Родина, сім’я – це велика сила. Тільки вона є надійним і незрадливим захистом від усяких життєвих негараздів.

Дружні, спокійні, врівноважені стосунки між батьками і дітьми – це запорука процвітання та благополуччя нашої держави. Не може людина творчо працювати, навчатися, якщо її щось пригнічує, тривожить, якщо не все гаразд у сімейних стосунках. Батьки завжди бажають своїм дітям щасливої долі, просять у Бога благословення для своїх синів і дочок, мріють бачити їх щасливими і здоровими, добрими і порядними людьми.

Любов – ось те почуття, яке робить сім’ю міцною, нездоланною у будь-яких життєвих випробуваннях. Тільки родина – опора в житті кожної людини. І те, якою буде погода в домі, яким теплим та ясним буде родинне вогнище, залежить і від батьків, і від дітей.

22 квітня 2018 року в стінах нашого ліцею відбулося родинне свято «Тепло сімейного вогнища» для ліцеїстів II та III курсів. Найтепліші слова про цінність родинних стосунків та велику і щиру любов прозвучали із вуст ліцеїстів. Веселі конкурси підняли настрій та додали позитивних емоцій всім присутнім.

Це надзвичайно зворушливе свято для кожного з нас, адже міцна родина, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу. Бо сім’я – то колиска людства, бо все на світі починається з неї. Починається і сам світ.

Войтенко Катерина Феодосіївна, вихователь