22 січня  в Україні відзначається День соборності; бо саме в цей день 22 січня 1919 року в Києві на Софіївській площі було оголошено об’єднання  двох держав – Української Народної Республіки, яка постала на руїнах Російської імперії, і Західноукраїнської Народної Республіки, яка постала на руїнах Австро-Угорської імперії . Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав, тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин в межах однієї держави. Абсолютно логічним і правильним є те, що українська держава робить це свято державним і намагається привернути увагу теперішніх громадян України та всього світу.

Не залишились осторонь цієї події і ліцеїсти КЗ КОР «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту». 22 січня 2018 року разом з вчителем історії Смоляр І.В. учні 31 групи вшанували день злуки на уроці «Соборна Україна».   Ліцеїсти поглибили знання про історичний факт українського народу, зі свідомої громадянської позиції  виділили історичне значення події. Учнями була виготовлена тематична газета «Україна – єдина, соборна держава».

Здобутки попередніх поколінь продовжують  своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони підтримують, допомагають зберігати найсвятіше – пошану до наших батьків, дідів; справу боротьби за Українську державу. Це показує, що в Україні існує громадянське суспільство , яке здатне об’єднуватися і яке має великий потенціал.