16 січня 2018 року в нашому закладі гостинно зустрічали слухачів курсів підвищення кваліфікації Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти».

Для слухачів було проведено заняття «Створення ситуації успіху – шлях до формування життєвих компетентностей особистості».

В ліцеї-інтернаті створені необхідні умови для розвитку педагогічної творчості колективу, відповідна позитивна атмосфера, яка надихає педагогів на творчу діяльність.

Під час зустрічі вихователі презентували діяльність закладу та ділилися досвідом роботи.

Східні мудреці кажуть: «Найголовніша життєва перемога – це перемога над самим собою». Тому нам щодня потрібно перемагати й бути прикладом для своїх учнів, допомагати їм пізнавати себе й визначати свої особисті цілі, рухатися до своєї мрії й до свого успіху!

Важливо, щоб кожен збагнув філософію успіху, пізнавши самого себе й розширивши власні можливості. Редька Лілія Петрівна поділилась досвідом роботи з обдарованими ліцеїстами «Педагогіка успіху: визначення її складових та основних напрямів». Наша основна мета – не стільки навчити досягати успіху, скільки навчити успішно думати, творити та спілкуватися! Шлях до себе може й повинен проходити через помилки, емоції та труднощі.

Литвиненко Олена Володимирівна  представила колегам власний досвід роботи «Педагогічна творчість як складова професійної компетентності педагога».

Проектна діяльність є ефективною формою поєднання теорії з практикою, можливістю продемонструвати власні вміння та індивідуальні спроможності до творчої діяльності, науково-дослідницької роботи.

Показник високої кваліфікації і прогресивної діяльності Войтенко Катерина Феодосіївна спрямовує на творчий розвиток вихованців і підготовку їх до дорослого життя в суспільстві. Катерина Феодосіївна під час доповіді «Формування успіху як життєвого пріоритету особистості ліцеїста системою виховної роботи» поділилась з слухачами своїми здобутками на педагогічній ниві.

Для гостей була підготовлена виставка творчих робіт гуртківців та представлений досвід роботи у вигляді авторських програм вихователів, портфоліо, збірників виховних справ.

Редька Лілія Петрівна