Встає над світом щире сонце вранці,
 І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці
Я - Українець. Я – горджуся цим
 Надія Красоткіна 

Вишиванка – національна святиня, бо символізує собою духовне багатство, високу  мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Її передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію. Вона настільки сильно увійшла у життя кожної української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся свято – День вишиванки. І саме в цей день українці знову  збираються разом на площах своїх міст, одягнуті у вишиті сорочки.

День вишиванки – це не лише свято національної свідомості, патріотизму, а й краси та дружби. Не оминуло це свято і стіни нашого закладу. 20 травня 2021 року,  вихователі, разом із здобувачами освіти реалізували творчий проєкт «Світ сяє радістю у вишиванці».

В навчальних групах були проведені години спілкування «Вишиванка – символ краси та національної  ідентичності  українського народу» та вікторина «Що ми знаємо про вишиванку?», організований перегляд документального фільму Олександра Ткачука «Спадок нації».

Родзинкою дня стала святкова фотозона, де кожен мав змогу сфотографуватися з тематичним хештегом #вишиванкаколіфкс, викласти світлину у соцмережу та отримати за це солодкий подарунок.

Тож носімо на долю і щастя вишиванку – це наш національний оберіг.

 Стороженко Людмила., Войтенко Катерина., вихователі