22 квітня з ліцеїстами навчальних груп ліцею-інтернату було проведено у форматі онлайн  годину спілкування «22 квітня – Всесвітній День Землі». Під час якої вони долучилися до перегляду відеопрезентації, яка відображала екологічні проблеми навколишнього середовища та шляхи їх вирішення. Обговорили кроки для покращення та збереження довкілля. А також власними діями і прикладом, вихованці показали на світлинах своє небайдуже ставлення до природи у щорічних заходах з благоустрою територій, їх озеленення та прибирання, адже їм не байдуже, що кожен з нас залишає для прийдешніх поколінь. Горовенко Діана, ліцеїстка навчальної групи №12, створила фотоколаж до Дня Землі, де відобразила чарівний погляд рідної Землі.

       Тож, нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!

Стороженко Л., Шмакова А., вихователі

  Вчителі кафедри природничих дисциплін Волик Г.П., Котелянець І.І., Скоропадська С.О. та ліцеїсти І – ІV курсів   долучилися до Всеукраїнського конкурсу  з нагоди Дня Землі від проекту ” На урок “. У кожному завданні цього конкурсу учні знайшли факти про захист довкілля та поради від екоактивістів. 24 ліцеїста взяли участь у Всеукраїнському конкурсі “Година Землі”. Вони отримали Дипломи І, ІІ, ІІІ ступеня та сертифікати учасника.

Дипломи:

І ступеня отримали Бакаленко Олег (11 група), Вільховенко Дмитро (31 група) та Кортко Анастасія (31 група);

ІІ ступеня – Нечипоренко Богдан (11 група), Мацькевич Юлія (31 група), Кулик Анастасія (31 група),Пєнзарєва Анастасія (31 група), Пасічник Яна (31 група), Журавель Олена (42 група), Краєвська Єлізавета (42 група), Щитова Христина (42 група);

ІІІ ступеня – Коцур Ігор (31 група), Дяченко Кароліна (42 група), Григоренко Анастасія (41 група) та Поліщук Людмила (41 група).

Сертифікати учасника – Велієв Т., Загорулько Х, Кириченко А., Крижний С, Целіщева О., Гордейчук Д., Черняк Р., Семенченко А., Кравченко С.

Вітаємо!!!

  Своїми враженнями від участі у конкурсі захотіли поділитися деякі з учасників.

«Мені було приємно брати участь у цьому конкурсі. Я дуже радий, що посів перше місце. Не очікував, що отримаю перше місце. Бажаю всім займати перші місця, а також, щоб відмінно навчалися по всіх предметах. Дуже вдячний своїм учителям. Без них, я не отримав би такий чудовий результат.» (Бакаленко Олег, 11 група)

«Завдяки конкурсу я дізналася багато нової інформації про екологічні проблеми планети й  шляхи їх розв’язання, завдання були цікаві та доступні!!» (Ю. Мацькевич, 31 група)

 «Мені сподобався конкурс тим що ти сам можеш побачити на скільки добре ти знаєш свою Землю» (Загорулько Христина, 11 група)

 «Я взяла участь у всеукраїнському конкурсі “Година Землі”, оскільки підтримую рух за збереження планети та стале використання її ресурсів. З кожним роком екологічні проблеми стають більш серйозними та набувають глобального характеру. Тому екологічне мислення повинно формуватися з шкільного віку» (О. Журавель, 42 група).

«Мене звати Кириченко Артур. Я брав участь у “Година землі”. Конкурс мені сподобався і я хотів би ще взяти участь у такому конкурсі. Конкурс мені подобався ти що він піднімає соціальні проблеми. Також конкурс зацікавив своїми питаннями.»

«Я брала участь у конкурсі “Година Землі”.  Там довелося мені  проходили тести, де були поставлені дуже неординарні запитання. Відповідаючи на питання, я задумалася над екологією Землі і дійшла деяких висновків». (Кулик А, 31 група)

«Було цікаво взяти участь у конкурсі та перевірити свої знання. Мені також сподобалися  поради екоактивістів. Я буду їх використовувати.» (Д. Вільховенко, 31 група)

Ми віримо, що цей конкурс допоможе школярам побачити, наскільки чудовою, проте беззахисною, є наша планета.

Вчителі ліцею Волик Г.П., Скоропадська С.О., Котелянець І.І.