Онлайн-конкурси, олімпіади, тести, опитування набувають під час дистанційного навчання особливого значення і стають необхідним інструментом для отримання навичок, знань і компетентностей з різних предметних дисциплін.

Історія і філософія, геодезія і біологія, соціологія і медицина… Ми вже не кажемо про фізику, економіку чи інформаційні технології. Як тут без математики?

Цього тижня в рамках року математики вчителі Усова Алла Анатоліївна та Жихарєва Тетяна Василівна запропонували ліцеїстам 11-12 груп взяти участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «Наука – це цікаво!».

Чому саме першокурсники?! Це особлива вікова категорія підлітків, яка в нашому ліцеї вперше починає визначати свій особистий освітній вектор. Тому вчителі математики намагаються с перших днів навчання зацікавити точними науками, показати необхідність наукових досліджень, ставити експерименти разом.

Наука – це весело! Під час конкурсу ліцеїсти мали змогу відчути себе науковцями, дізнатися багато нового про світові наукові досягнення минулого тисячоліття та останніх років. Додаткові матеріали до конкурсу допомогли учасникам дізнатися, які наукові відкриття змінили і змінюють світ, чому планети обертаються навколо Сонця, як вирішується проблема Великої сміттєвої плями, хто все ж таки винайшов радіо, що ж там трапилось на Марсі та чим займалися вчені NASA.

Головна мета цього конкурсу – зацікавити наукою, а також  допомогти ліцеїстам зрозуміти важливість наукових відкриттів і досліджень.

Найкращим став Вєлієв Тамірлан (11 група), отримавши 100% результат проходження завдань. Достойні результати показали та отримали дипломи І ступеня: Ткаченко Богдан, Єрмолова Діана, Трегуб Анжела, Прищепа Кристина – ліцеїсти 12 групи; Тіт Марія, Загорулько Христина, Стецюк Ярослав – ліцеїсти 11 групи. Загалом, ліцейська команда учасників конкурсу отримала 16 дипломів різного ступеня.

 Отож, попереду нові конкурси та змагання. Бажаємо нашим ліцеїстам нових перемог, а організаторам натхнення!!!