Ми живемо в напружений час, час надзвичайно інтенсивних змін. Все частіше нам доводиться чути слова про те, що колосальний вплив на нас  мають стресові ситуації. Тому, для сучасної людини володіння технологіями управління стресом є  необхідною умовою його ефективної діяльності.

З метою підвищення стресостійкості у ліцеїстів, знаходження власних ресурсів  та розвитку навичок концентрації уваги у складних стресових ситуаціях  практичним психологом і педагогом соціальним  для ліцеїстів ІІ та ІІІ курсу проведенні практичні заняття з елементами тренінгу «Профілактика та подолання стресу». Здобувачі освіти  мали можливість ознайомитися з поняттям «Стрес», його видами, ознаками  та стадіями. Під час виконання  творчих завдань ліцеїсти визначали які ситуації є стресові та знаходили способи подолання негативних станів.  Одним з дієвих способів подолання стресу є метод релаксації, з яким ліцеїсти познайомились та спробували реалізувати на практиці.

По завершенню заняття ліцеїсти зробили висновок, що стресу не потрібно боятися, необхідно розвивати в собі здібності і компетентності, які допомагають долати труднощі, досягаючи високої життєвої ефективності, зберігаючи здоров’я!