Дехто вважає, що їхнє життя ніяк не пов’язане з математикою і їм не потрібно розбиратися в нетрях даної теми особливо на уроках англійської мови. Але цифри оточують нас скрізь: номери телефонів, кредитних карт, рейсів, не кажучи вже про дати. Тому, як вважає вчитель англійської мови Олена Петрівна Фіялко, знання математичних термінів англійською мовою стане в нагоді всім, хто вивчає мову та багато подорожує.

У п’ятницю 18 вересня естафету математичного КВЕСТУ підхопили учні 21 групи. Вчителі математики завітали на урок англійської мови із новими завданнями та пригодами. Чи відомо вам: чому дорівнює twelve + 8, що значить to add, як виглядає rectangle?! З усіма завданнями учні справилися успішно, ретельно підготувавшись до розв’язання компетентнісної задачі.

Перед учням групи вчителі математики поставили проблему: «Шляхом математичного доведення з’ясувати: Яка мова є співучішою англійська чи українська?!»

Спочатку за допомогою гаджетів учні послухали англійські хіти та українськи пісні, що скачені на смартфонах. Потім діти пропонували різні способи розв’язання задачі. Однак свій вибір зупинили на експериментальному дослідженні, яке можна було провести саме на уроці з англійської мови. Гіпотеза полягала у підрахунку слів та літер у текстах англійською і українською мовами та у порівняльному аналізі. Експеримент був посталений, результат отриманий, підтвердження відбулося у бік рідної мови.

Гра завершена. Вчителі предметники сподіваються, що математичний КВЕСТ був корисний для всіх: захопленим ентузіастам математики і далеким від світу точних наук гуманітаріям. Тож зустрічаємо разом  THE YEAR OF MATHEMATICS

РS. Вчителі математики: Тетяна Василівна Жихарєва і Алла Анатоліївна Усова висловлюють подяку Олені Петрівні та найактивнішим учасникам квесту, а саме: Маші Котенко, Лізі Веряскіній, Саші Целіщевій, Глібові Кондратовцю, Артему Індиченку… Та запрошують всіх бажаючих взяти участь у математичному святкуванні дня ШАШОК (23 вересня).